ua en ru

У РФ заочно заарештували чотирьох українців за напад на дипустанови у Києві та Львові

У РФ заочно заарештували чотирьох українців за напад на дипустанови у Києві та Львові Фото: слідчий комітет РФ (sledcom.ru)

Українці оголошені в міжнародний розшук

Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації заочно заарештувало чотирьох українців за напади в період 2014-2016 рр.. на російські закордонні установи, розташовані на території України. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Слідкому РФ.

"Слідством встановлена причетність до нападу в 2014 році на Посольство Російської Федерації в Києві громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая і Володимира Назаренка, які брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь у нарузі над Державним прапором Російської Федерації", - йдеться в повідомленні

Крім цього, в Слідкомі РФ пред'явили звинувачення народному депутату Верховної Ради України Володимиру Парасюку за напад в березні 2016 року на Генеральне консульство РФ у Львові і наруги над прапором РФ.

"Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук, і за клопотанням слідства судом щодо них заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - додали в Слідкомі РФ.

Нагадаємо, у вересня у Москві суд заарештував військового РФ, підозрюваного в шпигунстві на користь України.