ua en ru

Росія планувала впливати на Трампа через його радників, - NYT

Росія планувала впливати на Трампа через його радників, - NYT Фото: у Росії обговорювали можливість впливу на Трампа через його радників

Співробітники російських спецслужб і політики сподівалися на радників президента США Пола Манафорта і Майкла Флінна

Спецслужби Сполучених Штатів минулого літа зібрали інформацію, яка свідчить про те, що під час президентської виборчої кампанії в США високопоставлені співробітники російських спецслужб обговорювали з російськими політичними діячами, як вплинути на Дональда Трампа через його радників. Про це повідомили три чинних і колишніх американських чиновники, передає The New York Times.

У цих розмовах йшлося про Пола Манафорта, який у той час керував кампанією Трампа, і Майкла Флінна, що тоді консультував майбутнього президента.

Як зазначає видання, обидва політики мали непрямі зв'язки з російськими офіційними особами, які, мабуть, були впевнені, що можуть вплинути на них у питанні формування думки Трампа про Росію.

Крім того, за інформацією газети, деякі представники Росії "хвалилися, наскільки добре вони знають Флінна", тоді як інші обговорювали можливість більш широкого спілкування з колишнім президентом України Віктором Януковичем, що свого часу тісно співпрацювали з Манафортом.

Зазначається, що тепер питання, чи впливала Росія безпосередньо на радників Трампа, є ключовими в розслідуванні про передбачувані зв'язки команди президента США з Росією, яке веде спеціальний прокурор, екс-глава ФБР Роберт Мюллер.

Білий дім, ФБР і ЦРУ відмовилися прокоментувати інформацію, також не відповіли на запити видання і представники Манафорта і Флінна.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що екс-радник президента Сполучених Штатів Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн не має наміру підкорятися повістці з розвідувального комітету сенату, який розслідує можливе втручання Російської Федерації у вибори в США в 2016 році.