ua en ru

Флінн проігнорує повістку в сенат для дачі свідчень про зв'язки з РФ, - Reuters

Флінн проігнорує повістку в сенат для дачі свідчень про зв'язки з РФ, - Reuters Фото: Майкл Флінн

Екс-радник президента США буде посилатися на "п'яту поправку"

Екс-радник президента Сполучених Штатів Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн відмовиться підкоритися повістці з розвідувального комітету сенату, що розслідує можливе втручання Російської федерації у вибори в США в 2016 році. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на повідомлення джерел провідних європейських та американських ЗМІ.

"Майкл Флінн відмовиться підкоритися повістці, посилаючись на П'яту поправку до конституції США щодо "самозвинувачень". Ключовий свідок у розслідуванні планував проінформувати про своє рішення пізніше в понеділок", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, П'ята поправка свідчить, що особа, обвинувачувана у вчиненні злочину, має право на належний судовий розгляд, і не повинна притягуватися до відповідальності двічі за одне і те ж порушення і не повинна примушуватися свідчити проти себе.

Згідно з інформацією видання, розвідувальна комісія Сенату проводить одне з головних конгрес-розслідувань передбачуваного втручання РФ у американські президентські вибори і ймовірного змови між кампанією президента Дональда Трампа і Росією.

Так, комітет спочатку просив документи у Флінна в листі від 28 квітня, але він відмовився співпрацювати. У січні розвідка США прийшла до висновку, що Москва спробувала вплинути на листопадове голосування на користь Трампа. Росія заперечує свою причетність, глава США також стверджує, що він виграв чесно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Росії покладали великі надії на можливість впливу через генерала Майкла Флінна на політику президента Дональда Трампа.