ua en ru

РФ може видати Савченко 20 травня

РФ може видати Савченко 20 травня Фото: Надія Савченко

Відповідна інформація стала відома у ході переговорів Порошенко і Нуланд

Українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко, засуджену в Російській Федерації (РФ) до 20 років позбавлення волі, можуть видати Україні 20 травня. Таку інформацію повідомив український журналіст Сергій Рахманін, посилаючись на минулі в Києві переговори помічниці держсекретаря США Вікторії Нуланд з президентом України Петром Порошенко, передає "Дзеркало тижня".

"Новиною стали хіба що нові терміни виконання плану мінських угод, так як в попередній дедлайн Київ не вписався. Якщо раніше Україні ставили умовою прийняття виборчого закону в ОРДЛО до кінця березня і проведення виборів на контрольованих територіях до кінця червня, то тепер українській владі запропоновано зробити це до кінця травня і до кінця серпня відповідно. Ймовірно, там же були озвучені ще дві дати: з 18 травня повинен стартувати новий етап повного припинення вогню, а 20 травня Росія може видати Києву Надію Савченко", - повідомив Рахманін.


За його даними, інших подробиць із зустрічі Порошенка і Нуланд поки невідомо. Відомо, що зустріч українського президента й американського представника тривала близько чотирьох годин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві юстиції Росії все ще розглядається запит Міністерства юстиції України про надання документів для видачі Надії Савченко.