ua en ru

РФ вводить кримінальну відповідальність проти кримчан, які не визнають приєднання Криму до РФ, - МЗС України

Російська Федерація вводить кримінальну відповідальність проти кримчан, які визнають приєднання Криму до РФ.

Російська Федерація вводить кримінальну відповідальність проти кримчан, які не визнають приєднання Криму до РФ. Про це в ході брифінгу заявив глава департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 9 травня цього року вводиться в дію стаття 280 кримінального кодексу Російської Федерації. Згідно з цією нормою публічні заклики, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, караються штрафом в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до 2 років, або обов'язковими роботами на строк до 300 годин або позбавлення волі до 3 років. Такі ж дії вчинені з використанням ЗМІ, в тому числі ІТ-мереж, включаючи Інтернет, караються обов'язковими роботами на строк до 480 годин або позбавленням волі до 5 років", - заявив Перебийніс.

За словами дипломата, таке законодавче нововведення для Криму було прийнято з метою здійснення репресій.

"Неважко зрозуміти, що ці норми будуть активно використовуватися проти громадян України, в тому числі і кримських татар, які не сприймають анексії Криму і виступають проти російської окупації", - заявив глава департаменту інформаційної політики МЗС України.