ua en ru

РФ включила Transparency International до списку "іноземних агентів"

РФ включила Transparency International до списку "іноземних агентів" Олена Панфілова

Мін'юст РФ вніс російське відділення Transparency International в реєстр некомерційних організацій (НКО), що виконують функції іноземного агента. Про це повідомляється на сайті відомства, передає DW.

"Факт відповідності названої організації ознаками некомерційної організації, що виконує функції іноземного агента, було встановлено в ході проведення перевірки органами прокуратури Москви", - наголошується в повідомленні.

В лютому 2015 року прокуратура запропонувала російському відділенню організації зареєструватися в якості "іноземного агента". Відомство вважає, що діяльність НКО спрямована, зокрема, "на втручання в проведену державою політику у сфері боротьби з корупцією шляхом лобіювання своїх пропозицій щодо її зміни".

Голова російського відділення Transparency International Олена Панфілова нагадала, що суд з оскарження подання прокуратури відбудеться 9 квітня.

"Наша діяльність не може вважатися політичною, тому що вона не спрямована на зміну державної політики, а тільки і виключно на її реалізацію", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Зазначимо, Transparency International - неурядова міжнародна організація по боротьбі з корупцією та дослідженню рівня корупції по всьому світу.

Нагадаємо, Україна посіла 142-е місце в Індексі сприйняття корупції Transparency International за 2014 р., отримавши 26 балів зі 100 можливих.