ua en ru

РФ веде перекидання військ до російсько-українського кордону для посилення її безпеки, - ЗМІ

Російська Федерація веде перекидання військ до російсько-українського кордону для посилення її безпеки.

Російська Федерація веде перекидання військ до російсько-українського кордону для посилення її безпеки. Про це повідомляє російська газета "Вєдомості" з посиланням на джерело, близьке до Міністерства оборони РФ.

За його словами, зараз відбувається перекидання до кордону чотирьох батальйонних тактичних груп двох десантно-штурмових дивізій (7-й і 76-й), 56-ї десантно-штурмової бригади та 19-ї окремої мотострілкової бригади. Не виключено, що кількість військ, що перекидаються, буде збільшено. Це перекидання проводиться для забезпечення безпеки кордону у зв'язку з неодноразовими її порушеннями з боку українських військових формувань. Після того як російські сухопутні сили в кінці квітня були відведені вглиб країни, поблизу українського кордону залишилися лише незначні сили спецназу, продовжує джерело; винищувачі і ударні вертольоти ВПС Росії приступили до патрулювання кордону ще кілька днів тому.

Зазначимо, вчора секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій на прес-конференції в Києві заявив, що російські війська повертаються до російсько-українському кордоні. За його словами, в Міллерово (Ростовська обл.) прибула група з 150 десантників 76-ї десантно-штурмової дивізії з Пскова. В цілому ж угрупування російських військ поблизу України Парубій оцінив у 16 тис. осіб на східному кордоні і 22 тис. осіб в Криму.

Вчора ж Президент України Петро Порошенко заявив, що починає діяти його мирний план, згідно з яким повинен бути відновлений контроль за кордоном, запропоновано коридор для виходу російських добровольців і оголошено про припинення вогню. Після цього повинні початися переговори, які, за словами Порошенка, не повинні бути затяжними. Вперше про те, що припинення вогню треба домогтися за тиждень, Порошенко говорив ще 7 червня під час своєї інавгурації.