ua en ru

У РФ упевнені, що Україна не зможе повністю відмовитися від їхнього газу

У РФ упевнені, що Україна не зможе повністю відмовитися від їхнього газу Фото: Олександр Новак не вважає Україну втраченим ринком для "Газпрому"

У Москві переконані, що закупівлі залежатимуть від потреб України

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Україна не зможе повністю відмовитися від закупівель російського газу, оскільки вони необхідні для створення запасів. Про це повідомляє РИА Новости.

На його думку, говорити про втрату цього ринку "Газпромом" немає підстав.

"Ми впевнені в тому, що вони (Україна) будуть купувати газ, у тому числі і в Росії, тому що для надійного проходження зими необхідно забезпечувати заздалегідь запаси газу", - сказав Новак.


"Зараз досить гнучкі були ціни, з урахуванням знижок, які давали останні два роки, і з урахуванням зниження цін у цілому на нафту я не скажу, що ціни не гнучкі. Україна просто фізично стала менше споживати газу в результаті спаду економіки, багато підприємств, які раніше споживали газ, зараз не працюють... Це не означає, що ми втратили ринки, ми поставляємо газ", - додав російський міністр.

Новак також розповів, що закупівлі будуть залежати від потреб України.

"Зараз і в літній період їм не потрібно багато імпортувати газу. Подивимося, як у них буде складатися ситуація з точки зору запасів, тому що погода ще досить холодна. Поки що вони відбирають із підземних газових сховищ", - констатував він.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна готова купувати газ у Росії по 160-170 доларів за тисячу кубометрів.