ua en ru

Демчишин: Україна готова купувати газ у РФ за 160-170 доларів

Демчишин: Україна готова купувати газ у РФ за 160-170 доларів Фото: Демчишин заявив, що Україна готова купувати газ у росії за 160-170 доларів

Міністр повідомив, що Україна купує газ за 170 доларів у німецьких постачальників

Україна готова купувати газ у Росії по 160-170 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає РИА Новости.

"160-170 доларів, в цьому діапазоні. Це справедлива ринкова ціна", - сказав Демчишин, відповідаючи на запитання, яка ціна на газ влаштує Україну.


Міністр також повідомив, що Україна купує газ за 170 доларів у німецьких постачальників.

Крім того, міністр розповів, що на саміті з ядерної безпеки в Вашингтоні були досягнуті деякі домовленості щодо постачання сировини з різних країн.

"Наприклад, сьогодні була дуже цікава зустріч з поляками, у нас є спільні інтереси у транспортування газу нашу сторону, а електрики - в їх бік. З казахами була дуже цікава зустріч. Буде, напевно, нова хвиля тим проектам, які були очевидними, але з якихось причин при попередньому керівництві Міненерго Казахстану не розвивалися. У нас в Україні є майданчики переробки нафти, які могли б бути цікаві. Ми імпортуємо нафтопродукти і нафту, тому ми однозначно зацікавлені в їх частини. У Казахстану ми купуємо уранову сировину. Думаю, це питання буде далі розвиватися", - сказав Демчишин.

Також, за словами міністра, переговори велися з представниками США, Угорщини, Ізраїлю, Китаю та ін

Нагадаємо, глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що контрактна ціна на російський газ для України складе менше 180 доларів за тисячу кубометрів.