ua en ru

РФ збільшила присутність військових на кордоні з Україною, - РНБО

РФ збільшила присутність військових на кордоні з Україною, - РНБО Фото: секретарь СНБО Александр Турчинов

РНБО вважає, що на кордоні з Україною до 50 тисяч російських військових

Російська Федерація збільшила присутність військових на кордоні з Україною. У Раді національної безпеки і оборони України (РНБО) вважають, що останнім часом кількість російських військовослужбовців на кордоні з Україною збільшилася до 50 тисяч, що викликає побоювання ескалації конфлікту на сході, повідомляє Independent.

Крім того, в РНБО вважають, що на території України перебувають близько 9 тис. російських військових. Решта перебувають у сусідній Ростовській області Росії, в тому числі механізовані підрозділи, штурмові і командні системи зв'язку.

Це на додаток до 33,4 тис. так званих "незаконних збройних формувань" російських сепаратистських солдатів всередині східної України, 400 основних бойових танків і близько 2 тис. бронетранспортерів в "повній бойовій готовності".

"Західні країни неодноразово звинувачували Росію в залученості в конфлікт, Москва всі претензії спростовувала незважаючи на те, що Україна та інші спостерігачі бачать в якості доказу нарощування військ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькомовні країни домовилися спільно вирішувати кризу в Україні.