ua en ru

Обама частково зняв обмеження на військову допомогу союзникам США по Сирії

Обама частково зняв обмеження на військову допомогу союзникам США по Сирії Фото: Барак Обама зняв обмеження на постачання військової допомоги союзникам у Сирії

Тепер рішення глави Білого дому має схвалити Конгрес США

Президент США Барак Обама частково зняв обмеження на постачання зброї, боєприпасів і військової техніки союзникам США з боротьби з тероризмом у Сирії. Про це йдеться в меморандумі, опублікованому на сайті Білого дому.

Йдеться про відмову від обмежень за двома пунктами введеного у 1979 році ембарго.

"Встановити, що операції, включаючи надання оборонних товарів і послуг для іноземних сил, нерегулярних сил, груп або окремих осіб, що беруть участь у підтримці або сприянні проведенню військової операції СШАз боротьби з тероризмом у Сирії, мають важливе значення для інтересів національної безпеки США... відмовитися від заборон, пов'язаних з такими операціями", - йдеться в документі.

Для надання такої допомоги держсекретар і міністр оборони повинні будуть надати детальну інформацію в Конгрес і отримати його схвалення.

Зазначимо, американське законодавство забороняє поставки зброї до Сирії, оскільки Вашингтон у 1979 році включили її в список держав-спонсорів тероризму.

Нагадаємо, Туреччина додатково відправила 300 бійців спецпідрозділів у Сирію для участі в операції "Щит Євфрату".