ua en ru

РФ посилила контроль поставок турецьких продуктів

РФ посилила контроль поставок турецьких продуктів Фото: прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв

Россільгоспнагляд буде контролювати поставки з Туреччини в посиленому режимі

Уряд Російської Федерації доручив Федеральній службі з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) посилити контроль за постачанням продуктів з Туреччини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства сільського господарства РФ.

За словами міністра сільського господарства Олександра Ткачова, в середньому 15% турецької сільгосппродукції не відповідає російським нормам, а з початку 2015 року зареєстровано близько 40 випадків виявлення залишків заборонених і шкідливих речовин у турецькій продукції тваринного походження.

"В даний час режим посиленого лабораторного контролю діє у відношенні 2 турецьких підприємств, на 6 підприємствах запроваджено режим тимчасових обмежень. У плодоовочевій продукції також виявлено істотне перевищення максимально допустимих рівнів вмісту пестицидів, нітратів і нітритів", - зазначив Ткачов.

Повідомляється, що уряд Російської Федерації доручив Россільгоспнагляду поставити на посилений контроль поставки сільгосппродукції і продовольства з Туреччини, а також організувати додаткові перевірки на кордоні та в місцях виробництва в Туреччині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ має намір ввести санкції проти Туреччини.