ua en ru

РФ задовільно виконала 3 з 21 рекомендації ГРЕКО щодо боротьби з корупцією

РФ задовільно виконала 3 з 21 рекомендації ГРЕКО щодо боротьби з корупцією Джерело фото:EPA
Група країн по боротьбі з корупцією Ради Європи (ГРЕКО) у понеділок оприлюднила звіт про виконання Росією рекомендацій щодо вдосконалення законодавства по боротьбі з корупцією і фінансування партій і виборчих кампаній.

Росія задовільно виконала лише 3 з 21 рекомендації Групи держав по боротьбі з корупцією Ради Європи (ГРЕКО). Про цього йдеться в оприлюдненому сьогодні звіті організації про виконання Росією рекомендацій щодо вдосконалення законодавства по боротьбі з корупцією і фінансування партій і виборчих кампаній.

Свої рекомендації ГРЕКО направила Росії в серпні 2012 року, в вересні 2013 року російські власті надали організації свій звіт про заходи по їх виконанню, але тільки до червня цього року ГРЕКО проаналізувала виконану Росією роботу. Всі законодавчі зміни, прийняті пізніше вересня 2013 року, групою не враховувалися. Оцінювали роботу російської влади призначені ГРЕКО доповідачі з Чехії та Словенії.

Нагадаємо, верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерини вважає, що Росія не є стратегічним партнером для Євросоюзу.