ua en ru

РФ так і не допустила до консула української льотчиці Савченко, - МЗС України

Російська Федерація так і не допустила до консула української льотчиці Надії Савченко.

Російська Федерація так і не допустила до консула української льотчиці Надії Савченко. Про це на брифінгу заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ (МЗС) України Василь Зварич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще вчора російська сторона обіцяла допустити консула, але ми знову бачимо, як слова і дії російської сторони розходяться. Наш консул практично штурмує СІЗО, знаходиться у Воронежі. Але наш консул досі так і не був допущений до Савченка", - сказав Зварич.

Нагадаємо, 14 липня за дорученням Президента України Петра Порошенка міністр закордонних справ Павло Клімкін провів чотиристоронній телефонну розмову з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та Франції Лораном Фабіусом, а також главою Адміністрації Президента Росії Сергієм Івановим. Було піднято питання незаконного змісту українського пілота Надії Савченко у в'язниці російського міста Воронеж і безпідставної відмови допуску до неї українського консула. Згідно з повідомленням АПУ, Іванов пообіцяв розібратися в ситуації і забезпечити доступ до консула Савченко.