ua en ru

РФ і США підписали меморандум з питань безпеки польотів в Сирії

РФ і США підписали меморандум з питань безпеки польотів в Сирії Фото: авіація РФ

Російська Федерація і США провели спільне тренування льотчиків у Сирії

Російська Федерація і США в ході спільного тренування льотчиків підписали меморандум з питань безпеки польотів в Сирії. Про це повідомив заступник начальника Генштабу РФ Андрій Картаполов, передає РБК.

"Льотчики Російської Федерації та США провели спільне тренування по діям екіпажів і наземних служб у випадках небезпечного зближення літаків над Сирією", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, військові відпрацювали питання оповіщення, організації та взаємодії, обміну інформацією між штабами оперативних груп і пунктами управління Повітряно-космічних сил Росії на авіабазі "Хмеймім" і центром стратегічних повітряних операцій США в Катарі.

"Екіпажі літаків ВПС Росії і міжнародної коаліції в спеціально призначеній зоні відпрацювали зближення на мінімально безпечну відстань в 3 морські милі, встановили один з одним зв'язок на заздалегідь встановленій частоті і обмінялися повідомленнями про параметри свого польоту російською та англійською мовами", - розповів Картаполов.

Як наголошується, в ході навчань Росія і США підписали меморандум з питань безпеки польотів в Сирії. Відзначається, що документ передбачає налагодження каналів цілодобового оперативного зв'язку між органами військового управління Росії і США. Меморандум також визначає механізм взаємодії, включаючи надання взаємної допомоги при виникненні кризових ситуацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ завдала ударів по 237 об'єктах бойовиків ІДІЛ в Сирії за дві доби.