ua en ru

РФ за добу завдала авіаудари по 49 об'єктам ІДІЛ в Сирії

РФ за добу завдала авіаудари по 49 об'єктам ІДІЛ в Сирії Фото: Міноборони РФ

Бойовики угруповання ІДІЛ, які відчувають гостру нестачу в боєприпасах, масово залишають займані позиції

Літаки російської авіагрупи в Сирії протягом минулої доби, 18 жовтня, продовжили нанесення точкових ударів по об'єктах по об'єктах інфраструктури терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє прес-служба Міністрества оборони РФ.

Як наголошується, з авіабази "Хмеймім" виконано 33 бойових вильоти по 49 об'єктам терористів, розташованих в провінціях: Алеппо, Дамаск, Ідліб, Латакія і Хама.

"За добу в результаті повітряних ударів знищено: 2 командних пункти бандформувань; 3 склади боєприпасів і озброєння; 2 підземних бункера; 32 вогневих позиції в гірничо-лісистій місцевості; 9 укріплених вогневих позицій бандформувань; майстерня з виробництва пускових установок і реактивних снарядів", - повідомляють в Міноборони РФ.

Як повідомляється, в ході проведення повітряної розвідки в районі Ель-ес, провінція Ідліб, російськими безпілотними засобами був розкритий командний пункт одного із загонів угрупування "Джібгат-ан-Нусра". Після дорозвідки об'єкта по інших каналах, бомбардувальник Су-24 наніс по ньому повітряний удар. В результаті застосування авіабомби командний пункт терористів і два вантажних автомобіля, що були поруч із ним, оснащених зенітними установками ЗУ-23, були знищені.

"У районі населеного пункту Джуба-ез-зарусіть, провінція Хама, бомбардувальником Су-34 завдано удару коректованими авіабомбами по розкритим засобам розвідки підземним укриттями, що мають розгалужену мережу виходів у різних частинах населеного пункту. В результаті точних попадань авіаційних бомб комплекс підземних споруд терористів знищений", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що ударом штурмовика Су-25 в районі населеного пункту Дждайда, провінції Алеппо, знищена майстерня терористів з виробництва саморобних ракет. В обладнаних приміщеннях виготовлялися одноразові пускові установки і ракети для обстрілів позицій сирійських збройних сил і населених пунктів. У результаті прямого попадання авіабомби і детонації складованих вибухових речовин об'єкт був повністю знищений.

"Пара російських штурмовиків Су-25 в районі населеного пункту Дуейра-ель-акрад провінції Латакія завдала два послідовні удари фугасними авіабомбами по виявленому російськими засобами розвідки великого табору підготовки бойовиків ІДІЛ. В результаті двох ударів табір і вся тренувальна інфраструктура знищені", - заявляють у відомстві.

Крім того, в Міноборони РФ заявляють, що точкове застосування російської бойової авіації в провінції Дамаск, призвело до "принципової зміни оперативної обстановки в даному районі".

"Бойовики угруповання ІДІЛ, які відчувають гостру нестачу в боєприпасах, масово залишають займані позиції. Засобами розвідки тільки за минулу ніч зафіксовано залишення позицій і догляд в напрямку населеного пункту Мардж-султан декількох великих загонів чисельністю близько 100 бойовиків кожен", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міноборони Великобританії звинуватило РФ у загибелі сотні мирних жителів в Сирії.