ua en ru

РФ зосередила на кордоні з Україною 53 тис. військових і близько 500 танків, - полковник АТО

РФ зосередила на кордоні з Україною 53 тис. військових і близько 500 танків, - полковник АТО

Російська Федерація зосередила на кордоні з Україною близько 53 тис. військовослужбовців і до 420 танків. Про це у своєму щоденному коментар повідомив полковник, заступник командувача АТО Валентин Федічев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Росія залишилася великий "казармою", а її існування невіддільне від постійного ведення чергової війни. Ось і сьогодні, в безпосередній близькості від російсько-українського кордону в районі Ростовської області, а також на окупованій частині Схід України РФ зосередила військову угруповання, яка налічує: понад 53 тис. військовослужбовців, до 420 танків, до 1920 - ББМ, понад 500 артсистем, майже 200 РСЗВ, понад 380 бойових літаків і майже 130 вертольотів", - розповів Федічев.

За словами полковника, ця цифра не включає в себе армію "Новоросії" чисельністю понад 31 тис. осіб.

Федічев також заявив, що Росія не перешкоджає облаштування "кордони" між так званою ЛНР і РФ.

"Для здійснення цього "заходу", яке фактично анулює роль Росії як одного з гарантів виконання мінських угод, керівництво ЛНР початок комплектувати власну прикордонну охорону і облаштовувати 2 пункту прикордонного контролю - "Должанський" і "Краснопартизанск".

Нагадаємо, раніше Федічев повідомив, що на озброєнні бойовиків на Донбасі майже 700 танків і 1 тис. ББМ.