ua en ru

РФ зосередила в Білорусі запаси для розгортання потужного військового угруповання, - Муженко

РФ зосередила в Білорусі запаси для розгортання потужного військового угруповання, - Муженко Фото: Віктор Муженко (УНІАН)

За підсумками навчань "Захід-2017" у грудні поточного року відбудеться конференція

Російська Федерація зосередила в Білорусі запаси для розгортання потужного військового угруповання. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю виданню "Тиждень.ua".

"Зараз можна сказати, що одним з імовірних завдань цих навчань ("Захід-2017", -ред.) було відпрацювання спільних дій угруповання Росії та Білорусі в західному стратегічному напрямку. Вони відпрацьовували оперативні плани, перевіряли війська та розрахунки відповідно до них. Крім того, були створені відповідні матеріальні запаси, необхідні для розгортання потужного угруповання на території Білорусі", - заявив він.

За словами Муженка, за підсумками російсько-білоруських навчань "Захід-2017" у грудні поточного року відбудеться конференція, на якій детально розглядатимуться всі питання, аналізуватимуться навчання та відповідні дії для підвищення спроможностей ЗСУ у протистоянні широкомасштабній агресії.

"Водночас (під час навчань, - ред.) відпрацьовувалися питання не тільки оборони, про що попередньо заявляла російська сторона, а й наступального характеру. Ми бачимо, що додатковою метою було, зокрема, проведення інформаційно-психологічної операції проти країн НАТО, керівництва Альянсу, насамперед США", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ планує збільшити обсяги військової продукції для підтримки "національної безпеки".