ua en ru

У РФ повідомили про можливе перекидання "Газпромом" газу з України до Німеччини

У РФ повідомили про можливе перекидання "Газпромом" газу з України до Німеччини Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

Після піврічної заборони "Газпром" знову отримав доступ до трубопроводу OPAL

Російський "Газпром" збільшив транзит газу через трубопровід OPAL, який приймає на території Німеччини газ із "Північного потоку", в результаті чого, ймовірно, знизилася заявка на транзит російського газу через Україну до Словаччини. Про це повідомляє російське видання "Ведомости".

"Вчора, 2 серпня, після піврічної заборони "Газпром" знову отримав доступ до 40% потужностей газопроводу. У результаті його завантаження зросло більш як на чверть - з 56 млн до 71,5 млн куб. м за добу, але знизилася заявка на транзит російського газу через Україну до Словаччини", - пише газета.

Видання припускає, що частину газу для німецької труби "Газпром" перекинув з українського напрямку.

"Згідно з офіційними даними словацького оператора Eustream, заявка на транзит російського газу через газовимірювальну станцію "Вельке-Капушани" на 3 серпня скоротилася порівняно з попереднім днем на 13,4 млн куб. м - з 161 млн до 147,6 млн куб. м", - йдеться в статті.

Водночас видання зазначає, що пізно ввечері оператор скоригував заявку і вона зросла до 155,1 млн куб. м.

Нагадаємо, раніше в Росії заявили, що збереження транзиту газу через Україну можливе лише в разі конкурентоспроможних тарифів на транзит і зняття всіх претензій до "Газпрому".