ua en ru

У РФ повідомили, що Навальний не може бути зареєстрований на президентські вибори

У РФ повідомили, що Навальний не може бути зареєстрований на президентські вибори Фото: Олексій Навальний (navalny.feldman.photo)

Для участі у виборах Навальному необхідно оскаржити вирок

У глави Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального практично немає шансів стати зареєстрованим кандидатом на президентських виборах Російської Федерації (РФ) через його судимість. Про це повідомила глава ЦВК РФ Елла Памфілова в ефірі телеканалу "Дождь".

Між тим Памфілова не виключила, що може "раптом статися якесь диво, і він напише касаційну скаргу".

"Я взагалі волію не говорити про Олексія Анатолійовича Навального, тому що для мене це якась така священна політична корова, яку краще не чіпати. Він в якихось особливих привілейованих умовах, напевно", - заявила глава ЦВК.

Зазначимо, на початку травня заступник голови ЦВК Росії Микола Булаєв заявив, що для того, щоб Олексій Навальний зміг брати участь у президентських виборах в якості кандидата, йому необхідно оскаржити вирок, щоб у нього з'явилося пасивне виборче право.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії Симоновський суд Москви призначив опозиційному політику Олексію Навальному покарання у вигляді 30 діб адміністративного арешту "за порушення правил проведення мітингів і демонстрацій".