ua en ru

В РФ знизився відсоток сприйняття США як загрози для інших країн, - опитування

В РФ знизився відсоток сприйняття США як загрози для інших країн, - опитування Фото: Володимир Путін

На даний момент 69% опитаних переконані, що існує загроза безпеці інших країн світу з боку США

Зафіксовано зниження числа росіян, які вважають США загрозою безпеки для інших країн. Про це свідчать результати опитування "Левада-центру", передає РБК.

З опитування випливає, що 69% опитаних переконані, що зараз існує загроза безпеці інших країн світу з боку США. Це найнижчий рівень за останні роки спостережень. Так, у лютому минулого року 77% росіян заявили про те, що Вашингтон становить небезпеку для інших країн. У березні 2006 року цієї думки дотримувалися 73%, в березні 2007 - 76%.

Як зазначається, що опитування було проведено 23-27 червня 2016 за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів країни.


Повідомляється, що якщо раніше в уявленні росіян існувала модель, що є США, РФ і весь світ, то тепер у них створюється враження, що інші країни все більше переходять "під крило" США і, отже, для них Вашингтон сам по собі не представляє загрози.

В даному опитуванні не запитувалося, чи становлять загрозу для США РФ. Проте в опитуванні, проведеному в жовтні минулого року, був зафіксований рекордний рівень антиамериканізму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рейтинг Путіна за 2016 рік практично не змінився. Так, діяльність Путіна схвалює 81% росіян, не схвалюють лише 18%.