ua en ru

РФ згрупувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною, - Лисенко

РФ згрупувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко розповів, скільки російських військових наразі зібрано на кордоні з Україною

Речник АП з питань АТО повідомив, що триває переміщення техніки і лише на окупованих територіях Донбасу перебуває 700 російських танків

На території окупованих Криму, Донбасу, а також на східному кордоні з Україною Росія зібрала приблизно 100 тис. військовослужбовців. Про це речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко заявив в ефірі "Радіо Свобода".

"На Донбасі приблизно 40 тисяч, уздовж північного кордону, на сході теж приблизно 50-60 тисяч, це угруповання постійно змінюється і нарощується. Залучені три військові округи. Йде перекидання повітряно-десантних підрозділів, вони як дислокуються уздовж кордону, так і на територію Криму висаджуються", - розповів Лисенко.


Він додав, що триває переміщення техніки і лише на окупованих територіях Донбасу перебуває 700 російських танків.

"Будь-яка ескалація конфлікту буде мати дуже криваві наслідки як для російської, так і для нашої сторони, тому російський агресор зважує свої сили. Веде дуже ретельну розвідку", - підкреслив Лисенко.

Зазначимо, з 25 по 31 серпня 2016 року у Збройних силах Російської Федерації проходить масштабна перевірка боєготовності.

Нагадаємо, у Північноатлантичному альянсі занепокоєні тим, що Росія все частіше влаштовує не оголошені заздалегідь військові навчання під приводом перевірок боєготовності своїх військ.