ua en ru

РФ і Сербія проведуть військові навчання через конфлікт в Косово

РФ і Сербія проведуть військові навчання через конфлікт в Косово Фото: БАРС-2018 (twitter.com/garaevruslan02)

Військові навчання пройдуть у Сербії з 1 по 5 жовтня

У Сербії з 1 по 5 жовтня пройдуть спільні льотно-тактичні навчання повітряно-космічних сил РФ і військово-повітряних сил і військ ППО Сербії. Про це повідомляють россСМИ з посиланням на прес-службу Міністерства оборони РФ.

Повідомляється, що навчання БАРС-2018 будуть проводитися на винищувачах Міг-29 і вертольотах Мі-8 в рамках об'єднаних екіпажів. Як заявили в Міноборони РФ, всього буде задіяно до 10 одиниць авіаційної техніки ВПС і військ ППО Сербії.

В ході маневрів льотчики виконають перехоплення повітряних цілей, відпрацюють елементи повітряного бою, фігури складного і вищого пілотажу, тактичного удару по наземним цілям, а також завдання десантування та пошуково-рятувального забезпечення.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що президент Сербії Олександр Вучич на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним попросить його про допомогу через ситуацію з Косово. Вучич зазначив, що через два дні у нього відбудуться переговори з Путіним. На зустрічі сербський лідер має намір попросити його про допомогу. У той же час на питання, чи буде це прохання.

Раніше Вучич привів армію Сербії в бойову готовність через приїзд лідера Косова Хашима Тачі на озеро Газіводе в північній частині. Зокрема, перед приїздом Тачі, спецназ косовської поліції взяв під контроль об'єкти електростанції і водосховища в Газиводе.

За словами Вучича, збройні сили Косово мають право в'їзду в північну частину тільки при схваленні НАТО або згодою сербської громади.