ua en ru

РФ не вважає себе стороною рішення Гаазького суду щодо відшкодування збитків за окупацію Криму

РФ не вважає себе стороною рішення Гаазького суду щодо відшкодування збитків за окупацію Криму Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Кремль прокоментував рішення Третейського суду в Гаазі, який постановив РФ сплатити 159 млн доларів збитків українським компаніям

Росія не визнає себе стороною судового процесу в Гаазькому суді, який постановив, що РФ повинна виплатити українським інвесторам компенсацію за анексію Криму. Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

"Росія ніяк не була представлена (на цьому суді, - ред.) і не направляла свого представника на цей судовий процес, тому ми не вважаємо себе стороною (процесу, - ред.) в даному випадку", - заявив Пєсков.

Нагадаємо, Третейський суд у Гаазі ухвалив, що Російська Федерація повинна сплатити компенсацію українським інвесторам за анексію Криму на суму 159 млн доларів.

Незабаром у Міністерстві закордонних справ України прокоментували рішення суду в Гаазі. У МЗС зазначили, що Росія несе відповідальність за дії в окупованому Криму на основі угоди про взаємний захист інвестицій між Україною і РФ, а так звана націоналізація окупаційною владою є порушенням інвестиційного угоди.

У МЗС додали, що в процесі знаходиться низка справ українських компаній, в тому числі "Нафтогазу", "Ощадбанку", "Укрнафти" і "Приватбанку". Динаміка розгляду цих справ набирає обертів. У цьому місяці проходять слухання у справі "Нафтогазу" і очікується ухвалення рішення у справі "Ощадбанку".