ua en ru

РФ вважає необгрунтованими претензії Севастополя щодо безкоштовного використання 38 причалів ЧФ, - Зурабов

Росія вважає необгрунтованими претензії Адміністрації Севастополя щодо безкоштовного використання 38 причалів Чорноморським флотом (ЧФ). Про це в інтерв'ю журналістам заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інвентаризація об'єктів ЧФ триває. І поки вона буде закінчена, поки відповідні члени комісії не підпишуть акти, говорити про щось таке передчасно", - заявив Зурабов.

Нагадаємо, що з українського боку було заявлено про використання 38 причалів у Севастополі ЧФ без орендної плати. Перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Савенков заявив: "На жаль, зовсім недавно ми з'ясували, що 38 причалів, які використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації, що не увійшли до міжурядової угоди. Тому зараз ставиться питання про те, що потрібно їх або повернути місту,або надавати за них якусь компенсацію", передає радіо "Свобода".

Як повідомлялося 14 лютого з посиланням на джерело, що Грищенко і Лавров обговорювали на зустрічі в Нижньому Новгороді тему перебування в Криму ЧФ РФ.