ua en ru

В РФ вирішили з санкційних продуктів виготовляти добриво і електрику

В РФ вирішили з санкційних продуктів виготовляти добриво і електрику Фото: Знищення санкційних продуктів в РФ

Ефективна переробка органічної сировини економить витрати на електроенергію і приносить користь сільському господарству

Колишній мер Москви Юрій Лужков запропонував виготовляти добрива, біогаз або електрику із санкційних продуктів, які підлягають знищенню. Про це пишуть "Известия".

Так, за його словами, ефективна переробка органічної сировини економить витрати на електроенергію і приносить користь сільському господарству.

"Будь-яку органіку можна переробити в електрику. Я отримував електрику на переробці залишків сіна і соломи, на переробці гною від корів. Якщо використовувати гній від 1,5 тис. корів, додавати до нього ще залишки сіна, соломи, можна отримати стільки електрики, що достатньо буде для освітлення корівника і для роботи доїльного обладнання", - переконаний екс-мер.

Відзначимо, згідно з даними інтернет-опитування, проведеного соціологічним центром ЦІМЕ, близько 87% громадян Росії виступають проти рішення влади про знищення продуктів, які потрапили під санкції.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією глави Мінсільгоспу Росії Олександра Ткачова вжити заходів для знищення на місці товарів із списку санкцій, які ввозяться в РФ. Після цього в РФ почали по-звірячому знищувати заборонену продукцію.