ua en ru

У РФ розраховують, що переговори Волкера і Суркова допоможуть знайти компроміс по миротворцях

У РФ розраховують, що переговори Волкера і Суркова допоможуть знайти компроміс по миротворцях Фото: Сергій Рябков (unmultimedia.org)

У РФ вважають, що діалог по каналу Волкер-Сурков "допоможе зрушити з мертвої точки" у питанні миротворців

В Російській Федерації розраховують, що переговори спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова допоможуть знайти компроміс з питання введення миротворців ООН на Донбас. Про це заявив заступник голови Міністерства закордонних справ РФ Сергій Рябков в інтерв'ю російським "Известиям".

Так, Рябков заявив, що концепція розміщення миротворців ООН для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ "зберігає свою повну працездатність". Рябков заявив, що РФ підтримує цю ідею.

Разом з тим, він заявив, що Росії "пропонують відмовитися від змісту цього речення і під прапором ООН повернутися до теми першочергового встановлення контролю за всім периметром кордону між Україною і Росією, включаючи території, що знаходяться на Донбасі".

"Я розраховую, що триваючий досить інтенсивний діалог по каналу Владислав Сурков - Курт Волкер допоможе зрушити з мертвої точки і буде знайдена схема, яка виявиться прийнятною як для Києва, так - я підкреслюю - і для Луганська і Донецька. Тому що саме вони повинні в прямому діалозі з Києвом визначити подальший хід подій в рамках мінського процесу. Там і амністія, і особливий статус цих територій. Сказати, що ми близько підійшли до якоїсь працездатної схеми, я особисто не можу. Але виходжу з того, що контакти продовжаться і у нормандському форматі, і на двосторонній російсько-американській основі", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Волкер, говорячи про результати зустрічі з Сурковим, заявляв, що Росія згодна розмістити миротворчу місію ООН на Донбасі не тільки на лінії зіткнення, але й на більш широких територіях.