ua en ru

РФ розформувала "елітні" підрозділи бойовиків, які підпорядковувались екс-ватажкам "ДНР", - розвідка

РФ розформувала "елітні" підрозділи бойовиків, які підпорядковувались екс-ватажкам "ДНР", - розвідка Ілюстративне фото (vk.com/sdd_sevastopol)

Командування РФ проводить роботу із встановлення реальної чисельності особового складу "АК" на Донбасі

Командування Російської Федерації (РФ) розформувало "елітні" підрозділи бойовиків, які підпорядковувались екс-ватажкам так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР"). Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України на брифінгу повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Як повідомляється, наразі командування РФ проводить роботу із встановлення реальної чисельності особового складу "армійських корпусів" ЗС РФ на Донбасі. Зазначається, що у ході перевірок було виявлено, що окремі командири підрозділів приховують втрати особового складу, щоб уникнення покарання за збільшення випадків втечі військових з місць служби зі зброєю.

Крім того, під час перевірки у 1 "АК" виявлено підрозділ так званих "мертвих душ", до якого входили лише військові, які понад три місяці перебувають на лікуванні.

"У авральному порядку розформовані "елітні" підрозділи охорони та спеціального призначення, які безпосередньо підпорядковувались колишнім ватажкам т.зв. "ДНР". Особовий склад розформованих підрозділів передано у підпорядкування 1 АК російсько-окупаційних військ", - повідомив Гуцуляк.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за минулу добу на Донбасі обішлося без втрат у лавах українських військ.

Зазначимо, Федеральна служба безпеки Росії затримала учасника терористичної організації "Ісламська держава", який нібито працював на Службу безпеки України. Затриманий заявив, що СБУ використовує терористів для ліквідації лідерів "ДНР"/"ЛНР"