ua en ru

Глава WADA заявив про необхідність ввести колективні санкції проти Росії

Глава WADA заявив про необхідність ввести колективні санкції проти Росії Фото: Річард Макларен (facebook.com sportsintegrityinitiative)

На думку Макларена, обмеження повинні стосуватися не тільки конкретних спортсменів

Голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) заявив про необхідність ввести колективні санкції проти Російської Федерації (РФ). Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Спорт-експрес".

"Тут (в історії з використанням спортсменами РФ допінгу, - ред.) повинна бути застосована якась колективна санкція. Яка конкретно - дуже складне питання. Слава богу, вирішувати його не мені, а МОК (Міжнародний олімпійський комітет)", - заявив Макларен.

На його думку, санкції повинні поширюватися не тільки на конкретних спортсменів, які були викриті у порушеннях правил на Олімпійських іграх у Сочі.

Зазначимо, що остаточного рішення про участь спортсменів РФ в Олімпіаді в Південній Кореї в 2018 році поки немає. МОК оголосить про нього 5 грудня за підсумками засідання в Лозанні. Участь збірної РФ залежить від висновків комісій, очолюваних Денисом Освальдом і Самуелем Шмідом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній глава московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков згоден надати Міжнародній федерації футболу докази допінгу в російському футболі.