ua en ru

РФ намагається нав'язати світові, що Україна - держава в занепаді, - Климпуш-Цинцадзе

РФ намагається нав'язати світові, що Україна - держава в занепаді, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (pinchukfund.org)

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна бореться з корупцією і в цьому немає ніяких сумнівів

Російська Федерація (РФ) намагається нав'язати світові, що Україна - держава в занепаді. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр України з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю польському виданню Onet.

"Росія намагається нав'язати світу розповідь про те, що Україна - в занепаді, корумпована і фашистська держава. Це міфи, що лежать в основі її риторики", - заявила вона.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна бореться з корупцією і в цьому немає ніяких сумнівів.

"Чотири роки тому у нас не було жодного антикорупційного законодавства, ніяких інститутів, які борються з такими патологіями і механізмів боротьби з ними...Два роки тому ми представили електронну систему державних закупівель, яка нині вважається однією з кращих у світі", - додала вона.

Також вона зазначила, що в Україні було закрито 92 банки - "торгові точки, які називали себе банками...завдяки цьому стабілізували валюту".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 2 травня 2018 року про введення нових санкцій проти Росії.