ua en ru

РФ не пускає консула України до кримського політв'язня Зейтуллаева

РФ не пускає консула України до кримського політв'язня Зейтуллаева Фото: Руслан Зейтуллаев

Кримчанин оголосив голодування з вимогою передати його Україні

Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявила, що до фігуранта севастопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Руслану Зейтуллаеву, який 4 квітня оголосив голодування, не пускають представників Генерального консульства України в Ростові-на-Дону. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Незважаючи на численні звернення української сторони до РФ як з боку МЗС України, так і з боку посольства України в РФ, за станом на сьогодні не надано дозвіл нашого консула відвідати Руслана Зейтуллаева, якого незаконно заарештували та утримують під вартою", - заявила вона.

За її словами, такі дії Росії є порушенням міжнародного права, зокрема Віденської конвенції про консульські відносини. У даний момент українські консули відвідують всі судові засідання за участю укладеного і намагаються підтримувати зв'язок з ним і його захисниками.

У свою чергу, адвокат Руслана Зейтуллаева Еміль Курбединов заявив, що останній раз бачив підзахисного 4 квітня - на суді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з фігурантів у справі "Хізб ут-Тахрір" кримський татарин Руслан Зейтуллаев оголосив безстрокове голодування.