ua en ru

РФ проведе масштабну утилізацію озброєння для списання перекинутої на Донбас зброї, - ІС

РФ проведе масштабну утилізацію озброєння для списання перекинутої на Донбас зброї, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Тимчук допускає, що чимала частина цих озброєнь запланована до "утилізації" на Донбасі

Російська Федерація проведе масштабну утилізацію озброєння для списання перекинутої на окупований Донбас зброї. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Так, Тимчук зазначає, що дані про запаси зброї в РФ є в міжнародній звітності. І для списання "тисячі одиниць озброєння і військової техніки, перекинутих за три роки на Донбас" Міністерство оборони РФ запланувало масштабну утилізацію озброєння.

"Ми все гадали, яким макаром Путін буде списувати тисячі одиниць озброєння і військової техніки, перекинутих за три роки на Донбас. Кремль знайшов вихід. Міноборони РФ запланувало масштабну утилізацію озброєння", - йдеться в повідомленні.

Тимчук повідомляє, що згідно з пояснювальною запискою до проекту змін в указ президента РФ № 775, до 2021 року заплановано утилізувати:

  • 9,9 тис. одиниць бронетанкової техніки,
  • 21,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння,
  • 7 млн одиниць стрілецької зброї,
  • 150 млн. одиниць боєприпасів.

"Не викликає сумнівів, що чимала частина цих озброєнь і боєприпасів вже "утилізовані" або заплановані до "утилізації" на Донбасі. Можемо оцінити розмах російських кровососів", - написав він.

Ми всі гадали, яким макаром Путін буде списувати тисячі одиниць озброєння і військової техніки, перекинутих через три роки...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, Росія готується до активізації бойових дій на Донбасі.