ua en ru

РФ просить суд прискорити винесення рішення по "боргу Януковича"

РФ просить суд прискорити винесення рішення по "боргу Януковича" Фото: Росія хоче, щоб рішення по "боргу Януковича" винесли в прискореному порядку

Слухання з клопотання може відбутися в кінці 2016 року

Компанія The Law Debenture Corporation plc (Трасті), що представляє інтереси Росії, подала в Високий суд Лондона клопотання про винесення в прискореному порядку рішення за позовом, пов'язаним з невиплатою Україною боргу в 3 млрд доларів. Про це повідомили в Мінфіні РФ, передає РИА Новости.

"Трасті (довірчий власник) звернувся до суду з проханням залишити без задоволення відгук України на позов і винести рішення, яке зобов'язує Україну виплатити номінальну вартість облігацій, суму нездійсненого купонного платежу в обсязі 75 млн доларів і відсотки на всю суму простроченої заборгованості по облігаціях", - йдеться в повідомленні.


У РФ вважають, що Україна внесла у відгук на позов низку політичних аргументів, що не відносяться до очевидної вимоги Трасті виконати боргові зобов'язання.

Очікується, що слухання за клопотанням відбудеться в кінці 2016 року.

Нагадаємо, міністр фінансів України Олександр Данилюк вважає, що Україна не повинна повертати Росії "борг екс-президента Віктора Януковича" в розмірі 3 млрд доларів.