ua en ru

У РФ проходять масштабні навчання ракетних військ, задіяні 400 одиниць техніки

У РФ проходять масштабні навчання ракетних військ, задіяні 400 одиниць техніки Фото: Ракетні війська стратегічного призначення РФ

На навчаннях відпрацьовують завдання несення бойового чергування на маршрутах від Тверської області до Алтайського краю

Ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) Російської Федерації проводять навчання, в яких задіяно близько 400 одиниць великогабаритної техніки. Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на управління прес-служби і інформації Міноборони РФ.

"Близько 400 одиниць великогабаритної техніки, включаючи автономні пускові установки "Тополя", "Тополя-М" і "Ярс" в рамках планових навчань відпрацьовують завдання несення бойового чергування на маршрутах бойового патрулювання від Тверської області до Алтайського краю", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, в ході бойового навчання стратегічні ракетники відпрацьовують питання виведення ракетних комплексів на польові позиції, здійснення маршу, розосередження агрегатів зі зміною польових позицій, інженерного обладнання позицій, організації маскування і бойової охорони.

"Противодиверсійні формування виконують завдання з виявлення, блокування та знищення умовних диверсантів, у тому числі з використанням нових бойових противодиверсійних машин (БПДМ) "Тайфун-М", оснащених безпілотними літальними апаратами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відпрацьовуються завдання з подолання ділянок умовного зараження місцевості, відбиття нападу наземного і повітряного противника, організації взаємодії з доданими підрозділами.

"Всього до кінця року в РВСП буде проведено понад 40 штабних і близько 20 командно-штабних тренувань, близько 10 командно-штабних навчань, близько 50 тактичних і тактико-спеціальних навчань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії пройдуть масштабні навчання із застосуванням нових комплексів РЕБ.