ua en ru

РФ прогнозує поліпшення енергопостачання Криму після початку поставок електроенергії з Росії в Україну

РФ прогнозує поліпшення енергопостачання Криму після початку поставок електроенергії з Росії в Україну

Росія і Україна можуть домовитися про безперебійне забезпечення Криму електроенергією вже до Нового року. Про це повідомив віце-прем'єр РФ Дмитро Козак в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

За словами віце-прем'єра, в даний час сторони ведуть переговори, результатом яких стане контракт про експорт електроенергії на Україну, яка, в свою чергу, гарантує подачу електрики на півострів.

"Після підписання відповідного контракту і початку поставок електроенергії з Росії в українську енергосистему ситуація покращиться і в Україні, і, природно, в Криму. Складовою частиною цього контракту на експорт електроенергії є забезпечення надійності енергозабезпечення Криму", - заявив Козак.

Відповідаючи на питання, коли цей контракт буде підписаний, Козак повідомив, що "з наступного тижня ми будемо працювати в режимі цього контракту".

Нагадаємо, вранці 24 грудня Україна відключила Крим від електроенергії. Вдень електропостачання у Криму було частково відновлено, проте з 18:00 на півострові знову був введений графік віялових відключень.

Крім того, як повідомлялося, на Сімферопольській та Сакській ТЕЦ в Криму напередодні сталися аварії.