ua en ru

РФ продовжує пропускати людей і вантажі через закриті пункти, - Держприкордонслужба України

Російська Федерація продовжує пропускати людей і вантажі через закриті пункти через українсько-російський кордон.

Російська Федерація продовжує пропускати людей і вантажі через закриті пункти через українсько-російський кордон. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Російська Федерація продовжує не виконувати угоду в частині припинення пропуску осіб та вантажів у тимчасово закритих пунктах пропуску в Луганській та Донецькій областях. Проте відмічається наступний принцип діяльності прикордонної служби Росії: бойовиків, які в'їжджають з Росії в Україну, впускають не помічаючи, а в зворотному напрямку - знищують", - йдеться у повідомленні.

З метою моніторингу ситуації патрульними літаками Держприкордонслужби обстежено 553 км українсько-білоруського кордону та 4 тис. 642 кв. км територіального моря та морської економічної зони України в Азовському та Чорному морях. Порушень державного кордону не виявлено.

Крім того, як повідомляється, в Азовському морі, з метою недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на узбережжя в межах Донецької та Запорізької областей та охорони рейдів портів Маріуполь та Бердянськ, несуть службу 7 корабельно-катерних тактичних груп.