ua en ru

В РФ визнали залежність російського бізнесу від Туреччини

В РФ визнали залежність російського бізнесу від Туреччини Фото: Олексій Улюкаєв

Улюкаєв відзначає високий рівень залежності від турецьких продуктів і туріндустрії

Міністр економічного розвитку (МЕР) Російської Федерації (РФ) Олексій Улюкаєв визнав, що російський бізнес залежить від Туреччини, зокрема російська туріндустрія. Про це передає Газета.ru.

За його словами, є галузі, такі, як, наприклад, туріндустрія, яка дуже залежить від Туреччини.

Крім туріндустрії міністр відзначає високий рівень залежності від турецьких продуктів.

"Частка імпорту томатів з Туреччини дуже велика", - визнав Улюкаєв.

Нагадаємо, американська розвідувально-аналітична компанія опублікувала прогноз, згідно якому конфлікт між Російською Федерацією (РФ) і Туреччиною в 2016 році неминучий.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на засіданнях уряду анонсував нові санкції РФ проти Туреччини.

Раніше, 28 листопада, президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.