ua en ru

РФ визнала участь спецназу в операції в Сирії

РФ визнала участь спецназу в операції в Сирії Фото: Олександр Дворніков

Спецназ виконує дорозвідку об'єктів для ударів російської авіації

Командувач угрупованням Збройних сил Російської Федерації в Сирії генерал Олександр Дворніков повідомив, що на території Сирії діє російських спецназ. Про це йдеться в повідомленні видання Meduza.

Як повідомляється, російський спецназ "виконує дорозвідку об'єктів для ударів російської авіації, займається наведенням літаків на цілі у віддалених районах, вирішують інші спеціальні завдання".

"Але треба мати на увазі, що в Сирії виконують різні завдання та аналогічні підрозділи збройних сил США, інших держав коаліції", - заявив Дворніков.

Крім того, в інтерв'ю "Російській газеті" Дворніков розповів, що за час військової операції сирійські війська за підтримки з повітря звільнили 400 населених пунктів.

"Якщо говорити в цілому, то за час військової операції сирійські війська за підтримки з повітря звільнили 400 населених пунктів. Потенціал терористичних угруповань знизився більш ніж удвічі, вони втратили ініціативу, а контрольована ними територія скоротилася на 10 тисяч квадратних кілометрів", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних військ РФ з Сирії з 15 березня.