ua en ru

РФ не визнає позов до ЄСПЛ щодо МН17 проти Путіна

РФ не визнає позов до ЄСПЛ щодо МН17 проти Путіна Фото: Володимир Путін

Раніше в Австралії родичі жертв МН17 подали позов проти Путіна

Російська Федерація не визнає позову в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) про аварію МН17 на Донбасі проти президент Російської Федерації Володимира Путіна. Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Зокрема він зазначив, що у Москви немає інформації про те, що скарга родичів пасажирів збитого на південному сході України МН17, комунікована Європейським судом з прав людини, а, отже, позовом в юридичному сенсі цього слова вона не є.


"Позов стає позовом в той момент, коли він приймається до розгляду судом, коли апарат суду відповідним чином інформує сторону або країну, у відношенні якої він пред'явлений...Подібних дій поки не приймалося, а суд в першу чергу приймає рішення, чи буде він взагалі розглядати це звернення або не буде, або воно не має жодних перспектив...Поки ні те, ні інше не робилося, поки ні про який позов де-юре, відповідно, мови не йде", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше сообшалось, що родичі жертв рейсу MH17, який був збитий над Донбасом влітку 2014 року, подали до Європейського суду з прав людини позов проти Росії і президента РФ Володимира Путіна.