ua en ru

В Росії приступили до служби Повітряно-космічні сили

В Росії приступили до служби Повітряно-космічні сили Фото: Повітряно-космічні сили РФ

ПКС утворені шляхом з'єднання Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони

З 1 серпня 2015 р. до виконання поставлених завдань приступив новий вид Збройних сил - Повітряно-космічні сили. Про це в понеділок в ході селекторної наради заявив міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу, передає Російська газета.

За його словами, відповідне доручення містилось в указі Президента РФ.

Так, міністр оборони розповів, що ПКС утворені шляхом з'єднання Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони.

За словами Шойгу, це є оптимальним варіантом вдосконалення системи повітряно-космічної оборони країни.

"Це дозволяє зосередити в одних руках всю відповідальність за формування військово-технічної політики щодо розвитку військ, що вирішують завдання в повітряно-космічній сфері, крім того, за рахунок більш тісної інтеграції підвищити ефективність їх застосування і, нарешті, забезпечити поступальний розвиток системи повітряно-космічної оборони країни ", - розповів міністр оборони.

На селекторній нараді також стало відомо ім'я першого головкому нового виду ЗС РФ. Головнокомандувачем Повітряно-космічними силами призначений генерал-полковник Віктор Бондарєв, який раніше обіймав посаду командувача ВПС Росії.

Відзначається, що самі ПКС будуть поділятися на системи розвідки і попередження, ураження (придушення) сил і засобів повітряно-космічного нападу (СПКН) ймовірного противника, управління та всебічного забезпечення. Розвідка та попередження будуть засновані на системах ПКО з контролю космічного простору та попередження про ракетний напад і засобах розвідки повітряного противника ВПС, ППО Сухопутних військ і Військово-морського флоту.

Нагадаємо, про створення Воздушнокосміческіх сил в російському генштабі заявляли ще у січні 2015 р.