ua en ru

РФ припинила дію меморандуму про забезпечення безпеки польотів авіації в Сирії

РФ припинила дію меморандуму про забезпечення безпеки польотів авіації в Сирії Фото: авіація РФ в Сирії

МЗС Росії закликав Радбез ООН зібрати екстрене засідання

Міністерство закордонних справ Російської федерації заявило про призупинення дію меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій у Сирії внаслідок ракетного удару США по сирійській авіабазі. Про це повідомили в прес-службі міністерства.

"Російська сторона призупиняє дію Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії, укладеного з США", - йдеться в повідомленні.

МЗС РФ також закликав Раду безпеки Організації об'єднаних націй провести надзвичайне засідання для обговорення ситуації.

Відзначимо, меморандум про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації був підписаний Росією і США у жовтні 2015 року. Документ регламентує дії всіх літаків і безпілотних літальних апаратів в сирійському повітряному просторі. Зокрема, в ньому містяться правила і обмеження, покликані запобігти виникненню інцидентів між авіацією Росії і США, що діє в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін вважає ракетні удари США по авіабазі армії президента Сирії Башара Асада "агресією проти суверенної держави". Він також назвав авіаудар порушенням норм міжнародного права, "під надуманим приводом".