ua en ru

РФ побудує нову гілку залізниці в Ростовську обл. в обхід України

РФ побудує нову гілку залізниці в Ростовську обл. в обхід України Фото: РФ побудує нову гілку залізниці в Ростовську обл. в обхід України

Нова гілка пройде по території Воронезької області в Ростовську

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав розпорядження уряду про будівництво ділянки залізниці "Журавка - Міллерово" в обхід території України. Про це Медведєв повідомив у ході наради з віце-прем'єрами, повідомляє прес-служба Медведєва.

"Ця нова гілка пройде по території Воронезької області в Ростовську. Для чого це робиться? Саме для того, щоб забезпечити незалежне і стійкий рух поїздів у південному напрямку, щоб не бути зав'язаними на ті проблеми і неприємності, які, на жаль, тривають у наших сусідів", - заявив Медведєв.

Як повідомляється, розпорядження дозволяє органам держвлади РФ і місцевого самоврядування приймати рішення для забезпечення будівництва цього відрізка залізничної колії.

"Органи влади зможуть тепер самостійно приймати рішення про резервування земель, про вилучення земельних ділянок для державних і муніципальних потреб, про переведення земель з однієї категорії в іншу, про розробку документації з планування територій з метою створення об'єктів федерального значення", - пояснив Медведєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія збирається купити оператора грецької залізниці.