ua en ru

РФ перекинула в Крим механізовані батальйони та спецназ з Чечні, - Тенюх

Російська Федерація проводить ротацію військових на території АР Крим для запобігання появи лояльності з боку особового складу до місцевого населення.

Російська Федерація проводить ротацію військових на території АР Крим для запобігання появи лояльності з боку особового складу до місцевого населення. Про це заявив в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх (на фото) перед засіданням Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ротація йде. Зараз війська спеціального призначення міняють на механізовані батальйони. Також є тенденція... заводять туди спецпризначенців із Чечні", - зазначив Тенюх.

За його словами, ротація особового складу, серед іншого, пов'язана і з тим, що російські військові, які перебувають тривалий час на території України, стають лояльнішими до місцевого населення.

У той же час, як заявив у ході засідання уряду перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема, українські військовослужбовці забезпечені всім необхідним, у тому числі паливно-мастильними матеріалами, для несення служби. Також Ярема зазначив, що уряд робить все можливе для своєчасних виплат українським військовослужбовцям.

Нагадаємо, вчора Кабмін перерахував 125,8 млн грн військовослужбовцям в АРК.

Як повідомлялося, Україна не розпочинатиме військову операцію у Криму, заявив в інтерв'ю Agence France-Presse в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Заначимо, як повідомили вчора в українському МЗС, станом на 10 березня чисельність російського контингенту у Криму налічує 18 тис. 780 військовослужбовців, що на 6 тис. більше, ніж дозволено.

За даними Міноборони, на східному кордоні України перебуває 220 тис. військових РФ, 1,8 тис. танків, 150 літаків, 400 вертольотів і 60 кораблів. "220 тис. солдатів - це загальна чисельність (російських) військових, які беруть участь у загальних навчаннях і на території Росії, і території Криму", - заявив 12 березня перед засіданням Кабміну Тенюх.