ua en ru

У РФ відкинули звинувачення США в блокуванні розслідування хіматак в Сирії

У РФ відкинули звинувачення США в блокуванні розслідування хіматак в Сирії Фото: МЗС РФ (twitter.com/MID_RF)

Політизація спільного розслідування ООН і Організації за заборону хімічної зброї неприпустима

Росія відкинула критику США щодо блокування в ООН міжнародного розслідування щодо застосування хімічної зброї в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У Міністерстві закордонних справ Росії повідомили, що міністр Сергій Лавров в ході телефонної розмови з державним секретарем США Рексом Тіллерсон "наголосив на неприпустимості політизації" так званого спільного механізму розслідування ООН і Організації за заборону хімічної зброї, нинішній мандат якого закінчується 17 листопада.

Нагадаємо, в США заявили, що влада РФ намагається підірвати роботу ООН і Організації по забороні хімічної зброї в Сирії. "Спроби Росії протидіяти Спільній слідчій комісії ООН і ОЗХО і ліквідувати її свідчать про бездушну зневагу до страждань і загибелі людей від хімічної зброї і абсолютну неповагу до міжнародних норм", - заявили в Білому домі.

Відзначимо, 24 жовтня, в Радбезі ООН Росія наклала вето на проект резолюції, який передбачає продовження мандата для розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії.