ua en ru

Росія намагається підірвати розслідування хіматак в Сирії, - Білий дім

Росія намагається підірвати розслідування хіматак в Сирії, - Білий дім Фото: Білий будинок (obamawhitehouse.archives.gov)

Влада РФ порушуює всі стандарти розумної поведінки на міжнародній арені

Влада РФ намагається підірвати роботу Спільної слідчої комісії у складі співробітників ООН і Організації по забороні хімічної зброї. Про це заявили в Білому домі, передає DW.

"Спроби Росії протидіяти Спільній слідчій комісії ООН і ОЗХО і ліквідувати її свідчать про бездушну зневагу до страждань і загибелі людей від хімічної зброї і абсолютну неповагу до міжнародних норм", - йдеться в заяві адміністрації президента США.

Ті країни, які не підтримують роботу незалежних експертів, безпосередньо порушують всі стандарти розумної поведінки на міжнародній арені, вважають в Білому домі.

"Особливо в світлі останніх висновків всі країни повинні усвідомлювати важливість роботи JIM", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, 24 жовтня, в Радбезі ООН Росія наклала вето на винесений США на голосування проект резолюції, який передбачає продовження мандата для розслідування випадків застосування хімічної зброї в Сирії.