ua en ru

РФ відкидає пропозицію США про відправку в Крим посередницької місії

Російський посол в Організації Об'єднаних Націй Віталій Чуркін відкинув пропозицію про відправку в Крим посередницької місії з метою врегулювання ситуації, передає Russia Today.

Російський посол в Організації Об'єднаних Націй Віталій Чуркін відкинув пропозицію про відправку в Крим посередницької місії з метою врегулювання ситуації, передає Russia Today. Раніше таку ініціативу озвучив посол США в ООН Саманта Пауер.

Після закритої зустрічі представників країн - членів Ради Безпеки ООН Чуркін заявив, що Росія більше, ніж будь-хто, зацікавлена в стабільності і процвітанні України. Крім того, за його словами, правові підстави для визнання нелегітимності Президента Віктора Януковича "вельми сумнівні".

Відповідаючи на питання про присутність російських військ на півострові, Чуркін зазначив, що РФ діє в Криму в рамках підписаної з Україною угоди про базування Чорноморського флоту.

"У нас є угода з Україною про присутність Чорноморського флоту в Севастополі, і ми діємо в рамках цієї угоди", - сказав він.