ua en ru

РФ відправила ноту британському МЗС через протест в Лондоні

РФ відправила ноту британському МЗС через протест в Лондоні Фото: акція протесту під посольством РФ в Лондоні

Британська влада не бажає забезпечити безперебійну роботу і безпеку дипмісії

Посольство Росії направило в МЗС Великобританії ноту, в якій висловлюється стурбованість небажанням британської влади забезпечити безперебійну роботу і безпеку дипмісії. Про це повідомляють "РИА Новости".

"Сьогодні, 3 листопада, група демонстрантів в рамках протестної акції блокувала роботу посольства: вхід в консульський відділ був завалений частинами від манекенів, а "протестувальники" прикували себе до входу в дипустанова", - йдеться в заяві.

У слідстві, відзначили російські дипломати, відвідувачі і співробітники посольства не могли потрапити в будівлю, а безпека дипмісії піддалася реальній загрозі.

"За відверто провокаційними і хуліганськими діями "демонстрантів" байдуже спостерігала поліція", - йдеться в документі.

Крім цього, були заблоковані телефонні лінії, оскільки посольство атакували "валом порожніх дзвінків".

Також у заяві йдеться, що акція супроводжується "оскаженілою русофобською кампанією в британських ЗМІ, яку надихають неодноразовими антиросійськими висловлюваннями офіційних британських осіб".

Російські дипломати вважають, що акція протесту "була ретельно спланована, що не дивно в контексті нещодавнього офіційного заклику в парламенті міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона проводити протести біля стін російського посольства в Лондоні".Нагадаємо, у четвер, 3 листопада, активісти заблокували російське посольство в Британії.