ua en ru

РФ направила до берегів Сирії черговий десантний корабель з артилерією

РФ направила до берегів Сирії черговий десантний корабель з артилерією Фото ("Чорноморський флот"): великий десантний корабель "Азов"

Корабель "Азов" Чорноморського флоту пройшов через протоку Босфор в напрямку Середземного моря

Збройні сили Російської Федерації відправили до Сирії великий десантний корабель "Азов" Чорноморського флоту з артилерійським дивізіоном на борту. Про це повідомили у прес-службі Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Як зазначається, ЗС РФ продовжили заходи щодо нарощування свого угруповання на території Сирії.

"Заходи з нарощування і забезпечення угруповання ЗС РФ на території Сирії включали: перельоти військово-транспортних Ан-124 та Іл-76 на авіабазу Хмеймім; прохід великого десантного корабля "Азов" Чорноморського флоту через протоку Босфор в напрямку Середземного моря. Корабель здійснює перевезення артилерійського дивізіону 120 артилерійської бригади 41 армії Центрального військового округу (пункт постійної дислокації бригади - Юрга, Кемеровська область; командир бригади - Цеханович Денис Борисович)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними ГУР Міноборони, підрозділи ЗС Сирії за підтримки авіації Повітряно-космічних військ РФ продовжували бойові дії у провінціях Алеппо, Дамаск, Ідліб, Латакія і Хама. "За офіційно визнаними Міністерством оборони Росії даними, протягом доби літаки російського авіаційного угрупування зробили 71 виліт і завдали ракетно-бомбові удари по 118 об'єктах у провінціях Алеппо, Дамаск, Латакія, Ідліб, Хама і Хомс", - зазначили у прес-службі української розвідки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Росія направила ще один великий десантний корабель "Цезар Куніков" до Сирії.