ua en ru

РФ відмовилася сприяти Україні у врученні підозри Януковичу, - прокуратура

РФ відмовилася сприяти Україні у врученні підозри Януковичу, - прокуратура Фото: Віктор Янукович

РФ відмовила прокуратурі у виконанні запиту щодо вручення письмового підозри

Російська Федерація відмовилася сприяти Україні у врученні підозри колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Про це заявив прокурор відділу Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко під час брифінгу у понеділок, 30 січня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони (РФ - ред.) відмовили нам у виконанні міжнародно-правового запиту щодо вручення письмового підозри. З Російської Федерації нам прислали лист, що вони не будуть виконувати запит про міжнародно-правову допомогу", - сказав Кравченко.

Кравченко зазначив, що сторона звинувачення виконала всі вимоги статті 42 Кримінального процесуального кодексу України про направлення та вручення письмового підозри.

"Ми направили на всі відомі адреси проживання та місцезнаходження підозрюваного Януковича, також письмові підозри були передані для вручення Януковичу його захисникам, а також спрямовані всі письмові підозри на всі можливі адреси проживання та місцезнаходження захисників", - додав прокурор.

Нагадаємо, українська прокуратура повідомляє, що захист Януковича відмовляється знайомитися з матеріалами справи про держзраду.