ua en ru

РФ відмовила Ізраїлю в приїзді Нетаньяху в Москву після інциденту з Іл-20

РФ відмовила Ізраїлю в приїзді Нетаньяху в Москву після інциденту з Іл-20 Фото: Біньямін Нетаньяху flickr.com/israelipm)

До Москви вирушила ізраїльська військова делегація Ізраїлю

Російська сторона відкинула пропозиції Ізраїлю направити в країну політиків для врегулювання ситуації після інциденту з літаком Іл-20. Про це повідомляє в середу газета Haaretz із посиланням на джерела

Зокрема, спочатку Ізраїль планував відправити до Москви делегацію, яку мав очолити голова Ради національної безпеки Ізраїлю Меїр Бен-Шабат. До складу делегації повинні були увійти представники Армії оборони Ізраїлю та її Генерального штабу, однак Росія відкинула таку пропозицію, пише видання.

Як повідомляють кілька джерел газети, розглядалася можливість того, щоб в Москву вирушили прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху або міністр оборони Авігдор Ліберман, щоб "спробувати все залагодити".

При цьому наголошується, що Росія "воліла, щоб контакти залишилися на професійному рівні між командувачем ВПС Ізраїлю генерал-майором Амікамом Норкиним і російським командувачем військово-повітряними силами Андрієм Юдіним.

Нагадаємо, в ніч на 18 вересня сирійська система ППО збила російський військовий літак. Представник Пентагону заявив, що літак, імовірно, був збитий системою ППО, яку РФ кілька років тому продала сирійцям. Пізніше в РФ звинуватила Ізраїль у катастрофі російського військового літака в Сирії.

Після цього в Ізраїлі заявили, що причиною катастрофи російського військового літака Іл-20 є безладний вогонь сирійських систем протиповітряної оборони. Відповідальність за інцидент Ізраїль покладає на режим сирійського президента Башара Асада і терористичну організацію "Хезболла".

Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль продовжить проведення операцій в Сирії.